Přeskočit na obsah

Čtením a psaním ke kritickému myšlení – pro učitele SŠ – 24 hodin – 4.12.2024 – 15.1.2025 – Praha

Lektorky: PhDr. Lucie Bušová, PhD., Mgr. Kateřina Šafránková

Základní kurz RWCT v délce 24 hodin – ucelený systém metod a postupů, které využijete ve většině předmětů. Vhodné pro učitele SOŠ, SŠ a gymnázií.

Orientační obsah kurzu

  • Třífázový model učení jako rámec pro aktivní učení žáků
  • Metody vhodné pro rozvíjení dovednosti číst, psát, diskutovat, argumentovat a kriticky myslet zasazené do smysluplných modelových lekcí, které můžete vyzkoušet i se svými žáky
  • Učitelské dovednosti, které napomáhají implementovat metody do výuky: poskytování zpětné vazby, modelování, metody formativního přístupu
  • Tipy na zajímavé knihy a publikace

Lekce budou nabízet témata z humanitních (český jazyk, dějepis, základy společenských věd) i přírodovědných (chemie, biologie, fyzika) oborů. Metody, které se naučíte, jsou univerzálně použitelné pro všechny předměty (V-CH-D, záznam odhadu, akrostich, alfabox, černá ovce, čtení s otázkami a další) a pomáhají studentům lépe si zapamatovat učivo, rozvíjet potřebné dovednosti i kritické myšlení.

Jak budeme pracovat? Kurz je postaven na prožitkovém učení, účastníci si vše sami vyzkoušejí a prožijí v modelových lekcích. Budeme pracovat s texty beletristickými i naučnými. Po prožité lekci bude následovat pedagogická reflexe a analýza hodiny a činností.

Kdy se sejdeme?

4. prosince 2024, 15. ledna 2025 + poslední termín bude upřesněn

Čas: 9:30 – 16:30

Rozsah kurzu: 24 vyučovacích hodin

Kde bude kurz probíhat?

Učebna KM, Křižíkova 29, Praha 8 – Karlín

Komu je kurz určen?

Učitelům všech předmětů, kteří vyučují na středních školách a gymnáziích.

Cena kurzu: 4.990 Kč

Účastníci získají Osvědčení o absolvování kurzu.

15 míst k dispozici

Připojit se na čekací listinu Budeme Vás informovat, pokud se na kurzu uvolní místo. Zanechte nám prosím Vaši platnou emailovou adresu.