Přeskočit na obsah

Mgr. Aška Luhanová

Vystudovala jsem Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy a Technické univerzitě Liberec (obory český jazyk a literatura a speciální pedagogika). Učitelství a pedagogiku jsem ale měla v krvi mnohem dřív, byla jsem vychována v pedagogické rodině a pojmy jako „kritické myšlení“ nebo „čtenářská gramotnost“ jsem znala odjakživa lépe než kdejaké školní učivo.

Jako učitelku mě hodně ovlivnila různá setkání za hranicemi českého školství – studium komparativní pedagogiky v norském Stavangeru, roční práce ve škole pro žáky s SVP ve Finsku nebo letní škola Kolumbijské univerzity.

Jako učitelka prvního stupně jsem pátrala po možnostech, jak ještě smysluplněji a více přirozeně učit český jazyk a literaturu. Od metod RWCT a dílen čtení jsem se tak dopracovala až k systému výuky v dílnách psaní, které nejsou jen doplněním nebo zpestřením výuky, ale jsou jejím naprostým základem. Pozorovat žáky, kteří se nejen učí a přemýšlejí, ale získávají také velké sebevědomí a radost z práce svojí i práce spolužáků, mě moc baví a naplňuje.

Kontakt: luhanovaa@seznam.cz

Připojit se na čekací listinu Budeme Vás informovat, pokud se na kurzu uvolní místo. Zanechte nám prosím Vaši platnou emailovou adresu.